UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко схвалив закон про закупівлю товарів та послуг для "Євробачення"

Під час підготовки та проведення "Євробачення" буде застосовуватися спрощена переговорна процедура.

Президент Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про публічні закупівлі" щодо закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення підготовки та проведення в Україні пісенного конкурсу "Євробачення", прийнятий Верховною Радою України 17 листопада 2016 року.

Законом на період до 14 травня 2017 року запроваджується переговорна процедура на випадки закупівель для "Євробачення", перелік яких встановлюється рішенням Кабінету міністрів.

Законом також надається право замовнику укладати договір на закупівлю у п'ятиденний строк з дня оприлюднення на веб-порталі уповноваженого органу повідомлення про намір укласти договір за результатами застосування переговорної процедури закупівлі.

"Запровадження положень закону дозволить забезпечити якісну підготовку до пісенного конкурсу "Євробачення" з дотриманням визначених строків виконання робіт та створить умови для оперативного прийняття управлінських рішень у сфері публічних закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для підготовки та проведення цього заходу", - йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Нагадаємо, пісенний конкурс "Євробачення-2016" у Стокгольмі виграла українка Джамала з піснею "1944". За результатами голосування національних журі країн-учасниць "Євробачення" і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали. Україна отримала право організувати "Євробачення" наступного року, як країна-переможець.

9 вересня стало відомо, що містом, яке прийме пісенний конкурс "Євробачення-2017" стане Київ.