UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко підписав зміни до закону про меморіал Героїв Небесної сотні

Закон дозволить спростити процедури надання земельних ділянок у користування Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності.

Президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо спорудження меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні, повідомляє прес-служба глави держави.

"Спорудження Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні можливе тільки за адресою "Алея Героїв Небесної Сотні". Ні в якому іншому місці. Це святе місце не лише для кожного з нас, хто там був і тримав оборону, а для кожного українця в Україні і світі", - підкреслив президент.

6 лютого Верховна Рада внесла зміни в закон "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо деяких питань спорудження меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, необхідність змін виникла через те, що територія, яка буде охоплена будівництвом та облаштуванням меморіально-музейного комплексу, складатиметься із декількох земельних ділянок комунальної власності, а також частини земельної ділянки державної власності, що перебуває в постійному користуванні державного підприємства "Готель "Україна".

"Вбачається доцільним законодавчо не зазначати конкретні адреси земельних ділянок, які надаються для будівництва та розміщення всього комплексу будівель і споруд меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні", - йдеться в записці.

Це дасть змогу спростити процедури надання земельних ділянок в користування Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейного комплексу.

У жовтні 2017 року Міністерство культури оголосило конкурс на кращу проектну пропозицію по об'єкту "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності".