UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко назвав ситуацію в охороні здоров'я національною катастрофою

Безкоштовна медицина - це один з найбільших міфів сучасності, яким українські політики з року в рік дурять людей, заявив Порошенко.

Реформування галузі охорони здоров'я для країни є сьогодні одним із головних пріоритетів, заявив президент України Петро Порошенко на засіданні Національної ради реформ.

"Важко знайти галузь, де ситуація була би настільки кричущо проблемною, настільки занедбаною та настільки корумпованою. Національна система охорони здоров'я перетворилася на національну катастрофу", - сказав Порошенко.

За словами президента, "головне, чого бракує в цій сфері, – правди і відповідальності". "Бракує чесного визнання, що безкоштовна медицина – це один з найбільших міфів сучасності, яким українські політики з року в рік дурять людей", – відзначив Порошенко, закликавши позбутися цього міфу.

Президент зазначив, що в безкоштовну медицину вірять, поки не захворіють і не з'явиться потреба звертатися до лікарів. "Правда полягає в тому, що за медичні послуги хтось повинен платити, і держава сама з цим не впорається. Треба запроваджувати ефективну систему реформованої медицини".

19 лютого міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі оцінив обсяги хабарів у медицині 8-10 млрд доларів.