UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко назвав головних ворогів України

Президент хоче, щоб економічне зростання українці відчули на своїх кишенях.

Президент Петро Порошенко назвав двох головних ворогів України. За його словами, на сьогодні головні вороги України - це Росія і бідність. Про це Порошенко заявив під час засідання Ради регіонального розвитку Львівської області, яке відбулося в конференц-залі стадіону "Арена Львів".

"В Україні зараз два ворога: РФ... і другий ворог - це бідність", - цитує слова президента УНІАН.

Порошенко зазначив, що РФ є країною агресором, і Україні потрібен "холодний мир" з РФ, щоб війська агресора, його озброєння були прибрані.

"Для мене принципово важливо, щоб економічне зростання було точно відображено в кишені пенсіонера з Жовкви чи шахтаря з Червонограда. Це наше з вами завдання", - підкреслив він.

Порошенко заявив про необхідність перетворення України в "велику країну вільних, багатих і щасливих людей". "Успіхи децентралізації це яскраво доводять, що у нас це вийде", - резюмував глава держави.

Зазначимо, за даними останнього соцопитування, проведеного в лютому, українці вважають своїми головними проблемами низькі зарплати і пенсії, а також високі тарифи. Згідно з МВФ, Україна стала найбіднішою країною Європи. Незважаючи на збільшення показника українського ВВП Молдова обігнала Україну у відповідному переліку країн. А Світовий банк визначив, що 25% населення в Україні живе за межею бідності.