UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко доручив забезпечити роботу кримськотатарського каналу ATR у материковій Україні

Допомогою забороненому в Криму каналу ATR займеться Міністерство інформаційної політики.

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству інформаційної політики забезпечити умови для роботи кримськотатарського телеканалу ATR на території материкової України.

"Доручив Міністерству інформаційної політики створити умови для роботи каналу ATR в Україні", - повідомив Порошенко у своєму особистому твіттері.

Доручив Міністерству інформаційної політики створити умови для роботи каналу ATR в Україні.

- Петро Порошенко (@poroshenko) 1 квітня 2015

Як повідомляється на сайті Міністерства інформаційної політики України, міністр Юрій Стець вже обговорив з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим можливість трансляції контенту кримськотатарського телеканалу ATR, афілійованого з ним дитячого телеканалу LALE і радіостанції Meydan на території материкової України.

"З приводу надання підтримки кримськотатарським ЗМІ, я особисто проведу ряд зустрічей з представниками європейських неурядових організацій та послами країн ЕС", - заявив міністр.

З 1 квітня кримськотатарські телеканали ATR і Lale, а також радіостанції "Лідер" і Meydan припинили своє мовлення в Криму.

Жодне із ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу не змогло отримати російські ліцензії на мовлення, хоча документи в Роскомнадзор подавалися 4, а для деяких ресурсів і 5 разів.