UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко доручив обласним держадміністраціям надати допомогу Авдіївці

Жителям Авдіївки допоможуть теплим одягом, дизпаливом, засобами обігріву, продуктами харчування.

Президент України Петро Порошенко дав доручення головам обласних державних адміністрацій надати гуманітарну допомогу жителям Авдіївки, постраждалим в результаті артилерійських і ракетних обстрілів.

У переліку першочергових заходів - забезпечення теплим одягом, дизпаливом, засобами обігріву, продуктами харчування тощо.

Глава держави також доручив опрацювати питання про визначення місць для тимчасового розміщення жителів Авдіївки у разі виникнення необхідності їх евакуації з міста.

З метою реалізації невідкладних дій створений Штаб надання гуманітарної допомоги постраждалим регіонам області, роботу якого координує голова Донецької ОДА Павло Жебрівський в тісній взаємодії з усіма керівниками областей України.

Читайте також: У Кремлі бої під Авдіївкою назвали спробою Києва відвернути увагу від внутрішніх проблем

Нагадаємо, ситуація в зоні АТО серйозно загострилася: супротивник з 29 січня веде масований обстріл Авдіївки та її околиць, а підрозділи ЗСУ на позиціях біля населеного пункту відбили кілька спроб штурму. Обстріл Авдіївки з великокаліберної артилерії і РСЗВ вже призвели до серйозних руйнувань і жертв.

Через обстріли російської армії порушено тепло- та енергопостачання міста, призупинив роботу коксохімічний завод. Детальніше читайте в матеріалі "Бої під Авдіївкою: головне".