UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко доручив міністрам допомогти українцям в Єгипті

Клімкін запевнив, що українські дипломати працюють цілодобово, щоб допомогти громадянам відлетіти з Єгипту.

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ проконтролювати захист прав українських громадян, які очікують можливості полетіти з Єгипту, а Міністерству інфраструктури – забезпечити їх швидке повернення до України. Зокрема, відомство має вирівняти графік польотів з Єгипту, повідомив голова прес-служби Адміністрації президента Святослав Цеголко.

"Ще в неділю вранці президент доручив МЗС та міністру закордонних справ, який зараз перебуває в Єгипті, проконтролювати захист прав українських громадян, які змушені чекати після відпочинку в цій країні, в тому числі сприяти їх безкоштовного розміщення в готелях", - написав Цеголко на своїй сторінці в Facebook в неділю ввечері, 29 квітня.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін, у свою чергу, запевнив, що українські дипломати роблять все від них залежне, щоб допомогти співгромадянам полетіти додому.

"За дорученням президента цілодобово працюємо, щоб допомогти нашим громадянам вилетіти з відпочинку у Єгипті. Сприяємо розміщенню та оновленню графіків авіарейсів. Вважаю, що наші туроператори повинні на майбутнє зробити висновки з ситуації", - повідомив керівник українського зовнішньополітичного відомства на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомлялося, 27 квітня понад 200 українських громадян, у тому числі близько 40 дітей, не змогли вилетіти з Шарм-ель-Шейха до України. Увечері наступного дня частина з них вилетіли до Києва та Львова. Туристична компанія обіцяла забезпечити залишилися можливість покинути Єгипет в неділю ввечері., проте цього не відбулося через відсутність літаків .

У МЗС повідомили, що найближчий рейс з Єгипту в Україну запланований на понеділок, 30 квітня.