UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українцям обіцяють дати тепло до кінця тижня

У Міністерстві ЖКГ заявляють, що для початку опалювального сезону немає ніяких перешкод.

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом дав доручення до кінця поточного тижня почати опалення всіх без винятку будинків в країні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Глава держави звернувся до віце-прем'єра з проханням дати відповідні вказівки на місця. "Голови обласних державних адміністрацій і відповідних районних підрозділів отримають сьогодні від мене відповідну вказівку, і я просив би забезпечити його виконання", - сказав Порошенко.

Володимир Гройсман запевнив, що доручення буде виконано. "З нашої сторони відповідно до вашого доручення були зняті всі перешкоди", - сказав він.

Читайте також: Опалювальний сезон в Україні розпочнеться 1 листопада

Віце-прем'єр повідомив, що сьогодні направить спільний лист Мінрегіону та Міністерства палива та енергетики про те, щоб на місцях починали опалювальний сезон у відповідності з температурами повітря.

"Ми зараз проводимо низку заходів, які дозволять в умовах обмеженого обсягу газу проходити опалювальний сезон без перешкод. Ваше завдання щодо опалення в будинках буде виконана вчасно. Ми чітко, під відповідальність голів обласних адміністрацій, будемо контролювати цю ситуацію, щоб кожен орган місцевого самоврядування, кожне місто запустилися вчасно, оскільки технічна готовність є", - повідомив Гройсман.

Сьогодні, 20 жовтня, у Києві вибірково стартував опалювальний сезон. Київська державна адміністрація оголосила про початок подачі тепла об'єктів соціальної інфраструктури та визначила загальний регламент початку опалювального сезону.