UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко анонсував ротацію підрозділів ЗСУ на сході України

Мова йде про чотири бригади українських захисників.

Президент України Петро Порошенко під час відвідування 72-ї бригади Збройних сил України, що захищає Авдіївку від російсько-терористичних військ, повідомив про прийдешню ротацію підрозділів українських військових в Донбасі, яка має відбутись найближчим часом.

"На вашу заміну приходять інші бригади, які будуть міцно тримати ваші позиції", - цитує президента його прес-служба.

Бійці 72-ї, 14-ї, 92-ї, 53-ї бригад повернуться у місця своєї постійної дислокації - на Волині, у Білій Церкві, Чугуєві та Сєвєродонецьку.

Також гарант подякував військовослужбовцям цих підрозділів за блискуче виконання завдань з оборони територіальної цілісності та суверенітету країни. Він також передав сертифікати для преміювання найкращих військових 72-ї бригади.

"Не лише Авдіївка, але кожна зона вашої відповідальності стала символом цієї мужності. Авдіївку, промку сьогодні вже не треба перекладати на жодну мову світу. Вона доєдналася до таких символів, як Донецькій аеропорт і багатьох інших позицій, де славетне українське військо утримало свої позиції і продемонструвало славу українського воїнства", - наголосив Порошенко.

Президент нагадав про те, славетна історія бригади розпочалась у 2014 році, зі звільнення Маріуполя. А український офіцер з позивними "Орел", за словами голови держави, є вже всесвітньо відомим.

"Саме сьогодні, тут ми з вами демонструємо, що таке українське військо. Саме сьогодні я тут, як президент, хочу подякувати воїнам за зразкове виконання поставлених завдань. Ви є гарантом незалежності нашої держави. Вам сьогодні вірить український народ. Вас боїться ворог", - підкреслив Порошенко.

Він також наголосив на тому, що за три роки війни на сході України українська армія змінилась. Не лише матеріальним та речовим забезпеченням, але й насамперед морально.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу восени цього року. Згідно з рішенням уряду, під призов потраплять 10 тисяч 460 чоловік, а на ці цілі виділено 34,4 млн гривень.

У серпні 2015 року Петро Порошенко заявив, що в Україні повинна бути створена професійна контрактна армія, але в умовах збереження військової загрози з боку Росії не можна відмовлятися від призову.

На думку міністра оборони України Степана Полторака, строкова служба дозволяє готувати мобілізаційний ресурс.