UA / RU
Підтримати ZN.ua

Попов пообіцяв розібратися з торгівлею у переходах біля станцій столичного метро до кінця року

Як зазначив голова КМДА, робота організованих торгових рядів не повинна суперечити умовам обслуговування та експлуатації об'єкта, на якому вони знаходяться.

Роботу торгових рядів у підземних переходах біля станцій Київського метрополітену впорядкують у поточному році за проектами, відібраними на конкурсній основі, запевняє голова Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександр Попов.

"Ми визначили такий підхід: коли готуємо той або інший підземний перехід, маючи перспективу можливого використання під, наприклад, торгівлю, це буде вже прописано або окреслено фахівцями. І такий проект подається на конкурс, ми на конкурсній основі визначаємо, хто може бути партнерами", - сказав він журналістам в понеділок, 11 лютого Києві.

Як зазначив глава КМДА, робота організованих торгових рядів не повинна суперечити умовам обслуговування та експлуатації об'єкта, на якому вони знаходяться.

"Адже сьогодні це така практика, яку не скасуєш у Києві на 100%", - підкреслив Попов.

Разом з тим він повідомив: "Ми провели вже кілька конкурсів і визначили переможцем ту чи іншу компанію, які взялися навести там лад. У нас залишилися незакріпленими за таким проектом невелика кількість підземних переходів".

За словами голови КМДА, такий підхід до організації роботи торгових рядів в переходах є цивілізованим.

"Тому я абсолютно переконаний, що в цьому році ми наведемо лад і відреагуємо на всі ті побажання, які є", - запевнив Попов.

Нагадаємо, Попов ще у березні 2011 року заявляв, що його категорична позиція полягає в тому, що в метро не може бути об'єктів торгівлі, які загрожують громадянам при вході і виході з підземки.

Естетичний вигляд самого метро, за його словами, повинен бути на рівні, і якщо залишати якусь торгівлю, то вона повинна бути належним чином архітектурно оформлена. !zn

Читайте також:

Київ прийняв "слабенький" бюджет на 2013 рік

Київська влада введе паспортний режим для вулиць, площ, провулків

У київському метро з'являться "розумні" ескалатори

Відкриття станції столичного метро "Теремки" можуть відкласти ще на три місяці