UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Понесе політичну відповідальність на наступних виборах»: у ВР прокоментували репутацію Тищенка

Марія Іонова стверджує, що зараз головне, аби Микола Тищенко належно поводився. 

Фактор Миколи Тищенка дискредитує не лише команду президента Володимира Зеленського, а й весь парламент, заявила народна депутатка Марія Іонова в ефірі «Еспресо». Тому, за її словами, він понесе політичну відповідальність, щоправда, аж на наступних виборах.

«Насправді фактор Тищенка дискредитує не лише самого Тищенка і команду Зеленського. На жаль, він дискредитує сам парламент. Ми знаємо, наскільки влада робила все можливе, щоб знищити суб'єктність інституцій, законодавчих інституцій. Прикро, що деякі народні депутати роблять це власними руками. Тому що вони не можуть підміняти собою якісь правоохоронні органи, влаштовувати незаконні речі, тим більше коли це стосується військових», – заявила Іонова.

Читайте також: Побиття колишнього військового в Дніпрі: у спецпідрозділі Kraken відреагували

Сьогодні ж, стверджує Іонова, завдання президента та всієї команди полягає у тому, аби скандальний депутат Тищенко належно поводився. При цьому, за словами народної депутатки, Тищенку «приділяють багато уваги».

«Звичайно, Микола Тищенко на наступних виборах понесе юридичну відповідальність. Однак зараз Україна намагається швидкими кроками рухатися до ЄС. Етика в парламенті й поза парламентом має бути відповідною. Ми маємо бути дуже уважними і відповідати поведінці парламентаря країни, яка хоче стати членом ЄС. Тому це завдання Зеленського і команди, щоб Тищенко поводив себе відповідно. Загалом, ми приділяємо Тищенку багато уваги. Він нічим не відзначився в парламенті, окрім скандалу. Прикро, що пізніше суспільство буде асоціювати каденцію ВРУ з Тищенко, Безуглою та ОПЗЖ», – додала Іонова.

Читайте також: У поліції Києва прокоментували участь свого співробітника у інциденті з побиттям військового у Дніпрі

Нагадаємо, 20 червня група невідомих чоловіків у балаклавах прямісінько у центрі Дніпра напали на колишнього військового Дмитра «Сина» Павлова, коли той гуляв з дружиною та маленькою дитиною. Правоохоронці вже відкрили кримінальну справу  за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі).

У соцмережах пишуть, що до побиття колишнього військового причетна охорона народного депутата від «Слуги народу» Миколи Тищенка. В останнього з Павловим перед побиттям виникла суперечка. Одіозний депутат стверджує, нібито Павлов є другом організатора ботоферм у Дніпрі та входить  до «силового блоку» в організованому злочинному угрупуванні «9».