UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад половина мешканців Дніпропетровщини досі без електрики — ОВА

Валентин Резніченко розповів про ситуацію в регіоні станом на ранок.

На Дніпропетровщині комунальні та рятувальні служби всю ніч працювали над ліквідацією наслідків ворожих обстрілів. Наразі електрику відновлено для майже 50% споживачів. Про це повідомив голова ОВА Валентин Резніченко.

«Втім, ситуація у енергетиці складна. Тому всюди триватимуть відключення, щоб максимально зменшити навантаження на мережу», — попередив він.

Станом на 22 годину учорашнього дня, зі світлом були лише 15% дніпрян. Мешканці обласного центру також потерпають від відсутності води в кранах. Міська влада опублікувала перелік локацій, в яких розташовані спеціальні ємності з технічною водою.

За інформацією Резніченка, у Кривому Розі та Павлоградському районі рятувальники підняли на поверхню майже 3000 працівників, які залишилися у шахтах через знеструмлення підприємств.

Щодо атак ворога, то вночі окупанти з важкої артилерії обстрілювали Нікопольщину, люди не постраждали.

Як повідомлялось, на Дніпропетровщині діє план роботи в умовах блекауту. Вдень 23 листопада Росія вчергове завдала масованого ракетного удару по Україні, постраждала цивільна та енергетична інфраструктура. Хмельницька та Південноукраїнська АЕС екстрено відключили енергоблоки.