UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад половина бойовиків "ДНР" знаходиться у категорії "небоєготові" - ІС

Через брак особового складу "військкомати" окупантів змушені брати на службу алкоголіків і наркоманів.

Морально-психологічний стан бойовиків "1 АК" терористичної організації "ДНР" залишається низьким, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Згідно зі звітністю окупантів, яка подається російським кураторам, 100% особового складу "1 АК ДНР" становлять військовослужбовці "1-ї" і "2-ї категорії", які нібито мають високий моральний дух. Тоді як насправді мінімум 65% з них є представниками "3-ї" і "4-ї категорій": небоєготовими, з низьким моральним духом і психологічними проблемами, зокрема, на тлі наркоманії і алкоголізму.

Терористи цієї категорії готові залишити передові позиції у разі наступу "супротивника".

"Існуючий штат і новобранці мінімум на 60% складаються із соціально неблагополучних елементів, яким більше нема куди влаштуватись на роботу. Основна причина в тому, що "військкомати" та військові підрозділи через катастрофічну нестачу особового складу, приймають осіб із судимістю, наркоманів, алкоголіків, з психічними і фізіологічними відхиленнями, які не можуть знайти роботу", - пише Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, у квітні поточного року російські куратори бойовиків ініціювали "атестацію особового складу 2 АК ЛНР". В рамках "атестації" терористів зобов'язали здати аналізи крові на ВІЛ та СНІД, а також вживання наркотиків, та пройти співбесіди з наркологом і психіатром.

Незважаючи на результати "медкомісії", щоб уникнути підриву боєздатності підрозділів НЗФ, за командирами терористів залишили право залишати на "військовій службі" осіб, які не пройшли "атестацію".