UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад 60% пасажирських вагонів не обладнані кондиціонерами - "Укрзалізниця"

Також, з-за спеки можливі затримки поїздів.

Незважаючи на аномальну спеку в Україні, 62% пасажирських вагонів не обладнані системами кондиціонування повітря, повідомляють у ПАТ "Укрзалізниці".

Повідомляється, що цього літа пасажирів обслуговують 3100 пасажирських вагони, з яких обладнані системою кондиціонування повітря тільки 38% - це 1168 вагонів, 62% - ні.

"Майже у всіх плацкартних вагонах системи кондиціонування повітря не передбачені конструкційно", - повідомляє прес-служба держкомпанії.

Головною причиною в "Укрзалізниці" назвали відсутність фінансування з держбюджету на оновлення рухомого складу.

Також у компанії повідомляють про можливі затримки пасажирських поїздів через застосування обмеження швидкості унаслідок перегріву шляхів.

Раніше сообщалосю, що в Україну знову повернулася спека.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, в середу, 2 серпня, середньодобова температура повітря досягла +28,9°. Таким чином на 0,6° перевищено попередній температурний рекорд для цього дня, який був встановлений в 2010 році.

Крім того, ніч на 3 серпня виявилась найтеплішою за 137 років метеорологічних спостережень у столиці. Температура в Києві не опустилася нижче 23,6°, а це значить, що попередній рекорд для цієї дати, який також був встановлений в 2010 році, перевищено на 0,9°.