UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад 50 росіян атакували ЗСУ на Херсонщині, але зазнали невдачі і з втратами відступили

Російські війська на півдні продовжують стояти на оборонних рубежах

Російські окупанти продовжують займати оборонний рубіж на південній частині фронту й ознак створення ударних угруповань не виявлено. Проте у суботу, 23 липня, на півночі Херсонщини спробували провести атаку, але зазнали невдачі і відступили. Про це повідомила пресслужба Оперативного командування «Південь».

«Противник силами понад 50 вояків за підтримки двох танків Т-62 та одного БТРа-82А у напрямку Сухий Ставок, Андріївка та силами до мотострілецького та танкового взводів у напрямку Брускінське, Білогірка проводив наступальні дії. Успіху не мав. Із втратами відійшов», – йдеться у повідомленні.

Протягом дня росіяни ще кілька разів атакували авіацією. Ударний Ка-52 виконував завдання в районі Білогірки, Мі-8 також зазнав невдачі в районі Новомиколаївки. Їм не вдалось завдати втрат підрозділам ЗСУ.

Читайте також: Окупанти мінують берег річки Інгулець і готуються до контрнаступу української армії - ISW

Натомість українська авіація протягом бойового дня завдала шість ударів по ворожих скупченнях живої сили та техніки, а також по опорному пункту. Остаточні втрати окупантів уточнюють.

Наразі підтверджено ліквідацію 54 російських військових, трьох танків Т-62, трьох реактивних систем залпового вогню «Град», гармати «Мста-Б», броньованої та автомобільної техніки. Окрім того, знищено склад боєприпасів та пункт боєпостачання на Херсонщині.

Читайте також: На Херсонщині окупанти перевозять боєприпаси під виглядом гуманітарної допомоги - розвідка

Нагадаємо, речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що упродовж суботи ЗСУ завдали низку прицільних ударів по тилах російських окупантів, знищивши чотири склади боєприпасів та три їхні бази.