UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад 50 кримчан вирушать "служити" на материкову частину Росії

Майже половина незаконно призваних молодих людей проходитиме "службу" в ПДВ.

Більше 50 кримчан, незаконно призваних з території анексованого Росією півострова, проходитимуть "службу" за його межами, повідомляє "ТАСС" із посиланням на військові комісаріати РФ.

"В Республіці Крим було призвано дві тисячі осіб. Крим план з призову виконав у повному обсязі", - заявив "військовий комісар" Криму Анатолій Малолєтко.

За словами Малолєтко, двадцять "строковиків" "служитимуть" на материковій частині Росії у повітряно-десантних військах. Решта "призовників" - у частинах Чорноморського флоту і повітряно-космічних силах на території півострова. При цьому більша частина "десантників" - десять осіб, "призвані" з території Джанкойського району. Всього з району були "призвані" 116 осіб, "план" перевиконано на вісім "призовників". Ще один "десантник" є жителем Сімферополя.

"Дуже багато водіїв військових вантажівок підготовлено зі складу кримчан, затребуваність цієї спеціальності є в військах, вони також проходитимуть службу в Криму", - додав "військовий комісар".

З Сімферополя, за словами "військового комісара" Казбека Махматханова, було "призвано" 260 людей.

"Вони служитимуть в Криму, на флоті, в Росгвардії, у ВКС", - повідомив він журналістам.

Перші призовники з Криму були відправлені з Севастополя наприкінці травня цього року. Команда з 30 осіб "служитиме" у ПДВ на материковій частині Росії. За словами "військового комісара" Севастополя Олексія Астахова, всього з міста було "призвано" 400 новобранців, більша частина з яких залишиться "служити" в Криму.

У відповідності з прийнятою резолюцією ООН про права людини в окупованому Криму, російським окупантам заборонено призивати у збройні сили жителів українського півострова, заявив раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Хочу окремо підкреслити, що резолюція наполягає на забороні призову в збройні сили країни-окупанта на окупованій території. Там міститься заклик до країни-окупанта у відповідності до міжнародного права", - сказав Клімкін.