UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помста за контрнаступ: ворог обстріляв деокуповані території півночі України

На Слобожанському напрямку російські загарбники не можуть зупинити наступ ЗСУ, проте завдають ударів по мирним містам.

На півночі Харківської області українські захисники поступово відтісняють російських окупантів до кордону. У зв'язку з цим, на території Брянської та Курської областей був посилений наряд прикордонної служби ФСБ, а також підрозділи збройних сил РФ, повідомляє Генеральний Штаб.

Перегрупування ворожих військ на Слобожанському напрямку, з метою недопущення просування ЗСУ, не призводять до бажаного результату. Тож противник здійснив декілька артилерійських обстрілів по позиціям українських військових на півночі від Харкова та по мирним містам Чернігівської області. Був нанесений авіаційний удар по населеному пункту в Шосткінському районі Сумської області та ракетний удар по Лозівській громаді на Харківщині, в наслідок якої загинула людина.

На півдні Харківщини, російські окупанти перегруповуються для наступу у бік міст  Барвінкове та Слов’янськ. Через значні втрати в живій силі та техніці, ворог перемістив декілька батальйонних тактичних груп та близько 300 одиниць озброєння та військової техніки.

Нагадаємо, раніше Генштаб повідомляв, що на Ізюмському, Харківському, Мелітопольському та Херсонському напрямках ЗСУ зупинили наступ ворога.