UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помпео засудив Росію за вбивство українського військового медика

У США не називають державу-агресора «тією стороною».

Державний секретар США Майк Помпео висловив співчуття Україні у зв'язку із загибеллю військового медика в зоні проведення операції Об'єднаних сил і засудив збройну агресію Російської Федерації.

«Я хотів би висловити глибоке співчуття у зв'язку з повідомленнями про загибель українського військового медика ... Ми приєднуємося до українського народу в засудженні жорстокої агресії з боку очолюваних Росією сил у Донбасі», - заявив керівник американського зовнішньополітичного відомства в середу, 15 липня.

Дипломат підкреслив, що Сполучені Штати віддають данину поваги українським воїнам, які загинули й отримали поранення в боях за свободу і демократію.

Читайте також: Семеро українських військовослужбовців отримали поранення – ООС

13 липня поблизу Зайцевого на Донетчині загинув український військовослужбовець, підірвавшись на вибуховому пристрої. Отримавши від бойовиків підтвердження режиму тиші, командування відправило за тілом бійця евакуаційну групу. Однак окупанти влаштували засідку і відкрили по групі вогонь на ураження. Двоє бійців отримали поранення, а військового медика, який намагався витягнути пораненого, було убито. Поранений боєць і тіло медика залишилися в «сірій зоні».

Тіло розвідника, який підірвався на міні, 15 липня бойовики передали українським військовим.

За фактом обстрілу евакуаіцонной групи и убийства військового медика ін

За фактом обстрілу евакуаіцонной групи і вбивства військового медика прокуратура Донецької області зареєструвала кримінальне провадження за ст. 448 Кримінального кодексу (порушення законів війни ).

Посольство США в Україні виступило із заявою, в якій засудило збройну агресію РФ і висловило повагу героїзму українців, які захищають Батьківщину від ворога.

Через добу на ситуацію відреагував президент Володимир Зеленський. Він констатував, що «війна триває» і вказав на необхідність жорстко реагувати на дії противника. Однак російську агресію Зеленський згадувати не став.