UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помічник судді намагався приховати, що його 12-річна донька стріляла собі в голову – «Слідство.Інфо»

Дівчинка давала різні покази, але потім зізналася, що знайшла пістолет.

У Броварському районі Київської області 12-річна дівчинка стріляла собі у голову. Її батько помічник судді Господарського суду міста Києва Сергій Швидак намагався приховати факт стрілянини, стверджуючи, що в голові його доньки немає сторонніх предметів.

Про це пише «Слідство.Інфо».

За інформацією поліції Київської області, 23 липня дівчинку доставили у Броварську лікарню з тяжким пораненням голови. Правоохоронці встановили, що у медзаклад її привіз 40-річний батько.

Читайте також: Погрожував пістолетом та вистрілив у стіну: ДБР повідомило підозру начальнику виправної колонії

Як розповіла головна спеціалістка відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Київській області Яни Єрмоленко, дитина надавала суперечливі версії щодо обставин інциденту. Спочатку дівчинка стверджувала, що отримала травму під час гри на скейтборді, однак після виявлення у її голові кулі, змінила показання. Вона повідомила, що знайшла пістолет у кущах поблизу свого дому та випадково зробила постріл.

Пресофіцерка зазначила, що знайдений предмет, імовірно, не є вогнепальною зброєю, а сам пістолет досі не знайшли.

Окрім того, за інформацією журналістів «Слідства.Інфо», батько дівчинки, Сергій Швидак, який обіймає посаду помічника судді Господарського суду міста Києва, намагався спростувати інформацію про поранення. Він стверджував, що в голові дитини немає жодного стороннього предмета, попри наявні медичні дані.

Мати 12-річної дівчинки Олена Сивак дізналася про поранення своєї доньки від знайомих, а не від правоохоронних органів чи лікарів. Жінка повідомила про інцидент журналістам «Слідства.Інфо», зазначивши, що спочатку їй намагалися переконати, що донька впала зі скейтборда.

Однак комп'ютерна томографія виявила стороннє тіло в скроневій області. Лікарі підтвердили, що дитина звернулася до них зі скаргами на головний біль і рану голови, повідомивши, що вона вистрілила собі в голову з травматичної зброї.

Сивак зазначила, що її колишній чоловік відібрав у неї дітей і перешкоджає спілкуванню, через що вона змушена збирати інформацію про стан здоров'я доньки через офіційні запити. Наразі операцію з видалення кулі, за словами матері, не проводили, хоча у дівчинки виявили запалення у лобній і скроневій частинах голови.

Читайте також: У Херсоні після суперечки чоловік кинув гранату в опонентів: є загиблий та травмовані

Нагадаємо, поблизу Києва вибухнула граната, внаслідок чого загинув 33-річний чоловік, а 13-річна дівчинка отримала поранення.