UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помер ексначальник Дніпропетровської поліції Віталій Глуховеря

Глуховеря обймав посаду проректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Віталій Глуховеря, колишній начальник поліції Дніпропетровської області, помер у вівторок, 17 серпня. Про смерть 57-річного генерала поліції повідомили в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ, в якому він з 2020 року обіймав посаду проректора.

За непідтвердженою інформацією, причиною смерті став тромб, що відірвався, передає «Суспільне».

Віталій Глуховеря служив в органах внутрішніх справ з 1985 року і тричі очолював міліцію/поліцію Дніпропетровської області: в 1998-2003, 2014-2015 і 2017-2019 роках. З 2015 по 2017 рік був ректором Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Читайте також: Монастирський представив Нацполіції Києва нового очільника та озвучив основні завдання

Віталій Глуховеря звільнився з посади начальника обласної поліції влітку 2019 року на тлі скандалу з незаконним затриманням патрульних. Ті зупинили його водія і виписали штраф за порушення правил дорожнього руху. Водій зателефонував керівництву, і незабаром на місце інциденту приїхала група спецпідрозділу КОРД, яка жорстко затримала патрульних.

Після публікації відео з їх нагрудних камер президент Володимир Зеленський зажадав у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звільнення Глуховері. У Національній поліції призначили службове розслідування, а ДБР оголосило Глуховері підозру в перевищенні повноважень. Сам він стверджував, що в той день «вислухав сторони конфлікту» і навіть був готовий «ухвалити рішення про притягнення винного до відповідальності». При цьому генерал промовчав, хто все-таки віддав наказ КОРДу затримувати патрульних, котрі виписали штраф його водієві. У ДБР вважали, що водій телефонував саме Глуховері.