UA / RU
Підтримати ZN.ua

Полторак підтвердив наявність у бойовиків установок 2С7 "Піон"

Місцеві жителі також фіксують пересування в Донецькій області російських самохідних ЗРПК наземного базування "Панцир-С1".

Міністр оборони Степан Полторак підтвердив, на окуповану територію Донбасу росіянами були завезені потужні артилерійські установки "Піон".

"Це дійсно серйозна зброя. Але в неї немає нічого нового. Така зброя стоїть на озброєнні і України", - заявив Полторак на відкритті виставки "Волонтерський военпром", передає "УНІАН".

Крім цього, жителі Донецької області фіксують пересування по населених пунктах, крім 2С7 "Піон", сучасних російських самохідних зенітних ракетно-гарматних комплексів наземного базування "Панцир-С1", передає "Українська правда". Зокрема, "Панцир-С1" був помічений в Шахтарську. Це ЗГРК близької дії, призначений для протиповітряної оборони найважливіших малорозмірних військових і промислових об'єктів, частин і з'єднань сухопутних військ, а також для посилення угруповань ППО на малих і гранично малих висотах. На озброєнні українських сил ЗГРК "Панцир-С1" немає.

Колона російських самохідних гармат "Піон" була помічена в Макіївці 29 січня.

2С7 "Піон" призначений для придушення тилів, знищення особливо важливих об'єктів і засобів ядерного нападу в тактичній глибині на відстані до 47 км.

30 січня в ОБСЄ заявили про переміщення "неопізнаних" гаубиць, танків, БТР на окупованій частині Донбасу. Спостерігачі також зауважили російські бригади, що ремонтують високовольтні лінії.