Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності 16 посадових осіб, що були причетні до поставок до військових частин неякісних харчових продуктів.
Як повідомляє прес-служба міністерства оборони України, під час службового розслідування, що проходило з 30 червня по 3 липня 2017 року, були проведені лабораторні дослідження м'ясних консервів чотирьох виробників.
За результатами досліджень встановлено, що консерви двох постачальників - ТОВ "Адамант 2000" та "Візит" - не відповідають вимогам ДСТУ.
"В ході проведеного службового розслідування було встановлено факти неналежної організації і проведення лабораторних досліджень харчових продуктів, поставлених до військових частин, посадовими особами Центру безпечності харчових продуктів та ветеринарії, а також неналежного виконання обов'язків посадовими особами Збройних Сил України щодо організації та здійснення контролю за якістю та безпекою харчових продуктів шляхом ознайомлення із супровідними документами, що засвідчують їх якість та безпечність", - йдеться в повідомленні оборонного відомства.
За неналежне виконання службових обов'язків до дисциплінарної відповідальності було притягнуто 16 посадових осіб - від командира підрозділу до начальників управлінь і служб.
На винних було накладено дисциплінарні стягнення від "попередження про неповну службову відповідність" до розглядання на засіданні атестаційної комісії щодо подальшого проходження військової служби.
Нагадаємо, що в серпні стало відомо, що Департамент державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України за результатами перевірок якості продуктів харчування, що постачаються у ЗСУ, подав 44 претензії та виставив постачальникам штрафних санкцій на загальну суму понад 2,8 млн грн.
В Мінобороні також наголосили на тому, що за дорученням керівника відомства Степана Полторака посилено контроль за якістю продуктів харчування для української армії. Загалом у 2017 році контролюючі органи Міноборони 93 рази виїжджали до військових частин з метою перевірки організації харчування.