UA / RU
Підтримати ZN.ua

Полтавського терориста Скрипника застрелили

"У Романа Скрипника була можливість здатись поліції і залишитись живим, хоча і провести багато років за решіткою".

Полтавського терориста Романа Скрипника, якого розшукували декілька днів, поліція знайшла та ліквідувала. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції. 

"В один із нежилих будинків зайшов капітан поліції Гума та виявив злочинця. У подальшому Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського. Гума мав при собі табельну зброю. З метою затримання зловмисника введено в дію спеціальну поліцейську операцію "Грім", - повідомив заступник очільника МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Фейсбук. 

За даними поліції, злочинця ліквідували представники спецпідрозділу КОДР одним влучним пострілом. 

"Заручник мав три секунди для того, щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живим та неушкодженим. У Романа Скрипника була можливість здатись поліції і залишитись живим, хоча і провести багато років за решіткою. Але він сам обрав свій шлях...", - написав Геращенко.

Згодом сам очільник МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в Twitter поділився відеозаписом того, як відбувалася спецоперація. 

"Нічні події в Опишні... Внаслідок злагодженої роботи поліцейських - зловмисник був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті. Дякую поліції за професійну роботу!" - написав Аваков.

Читайте також: "Луцький терорист" оголосив голодування

Нагадаємо, вранці 23 липня в Полтаві поліція розгорнула спецоперацію із затримання підозрюваного у незаконному заволодінні транспортним засобом. Викравши автомобіль, чоловік, намагався уникнути відповідальності та погрожував працівникам поліції гранатою. 

Взявши в заручники полковника поліції Віталія Шияна (начальник карного розшуку запропонував себе замість підлеглого), він виїхав за місто.