UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща передасть в серпні 650 тис. доз вакцини AstraZeneca

За вакцину Україна заплатить.

Україна отримає від Польщі першу партію вакцини проти Covid-19 фірми AstraZeneca в кількості 650 тис. доз. Очікуваний термін поставки серпні. В цілому ж очікується надходження від польського уряду 1,2 млн вакцин AstraZeneca.

"Ми вчора розмовляли з послом України в Польщі, який висловив велику зацікавленість вакцинами. В Україні досі не вистачає вакцин, і там є більше бажаючих вакцинуватися, ніж доступних вакцин. Отже, ми хочемо направити в Україну вакцини, які зберігаються на складі", - сказав заступник міністра охорони здоров'я Польщі Вальдемар Краска, передає "Укрінформ".

Заступник міністра зазначив, що Польща Україні ці вакцини продасть.

Як сказав чиновник, 8,6 млн вакцин і препарати з коротким терміном придатності будуть передані Україні. Краска додав, що приймаючи рішення про перепродаж вакцин, необхідно думати перш за все про те, щоб препарати не зіпсувалися.

Читайте також: Вакцина Moderna досі не зареєстрована в Україні. МОЗ веде переговори про реєстрацію препарату від COVID-19

Відзначимо, раніше уряд Греції затвердив рішення про надання Україні 100 тисяч доз вакцин AstraZeneca. З початку 2021 року уряд вже витратив на закупівлю вакцин від коронавірусу понад 9 мільярдів гривень.