UA / RU
Підтримати ZN.ua

Половина українців підтримують євроінтеграцію, третина за нейтральний статус

Українцям поставили запитання "Яким інтеграційним напрямком має йти Україна?" Серед варіантів відповіді був "Митний союз".

Близько половини українців (47,3%) підтримують вступ країни до Європейського Союзу, свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

На запитання "Яким інтеграційним напрямком має йти Україна?" 11,9% вибрали варіант "приєднання до Митного союзу Росії, Білорусі, Казахстану, Киргизії і Вірменії", 30,1% – "неприєднання анi до Європейського Союзу, анi до Митного союзу", 10,1% – не визначилися зі своєю думкою, 0,6% – відмовилися відповідати.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування з 7 по 21 червня 2018 року серед 2005 респондентів по всій Україні окрім окупованих територій. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

У грудні 2017 року президент Петро Порошенко заявив про те, що референдуми про вступ України в НАТО і ЄС пройдуть в найближчому майбутньому, заявив. "Ми твердо тримаємо курс на євроатлантичну інтеграцію, - і навіть не сумнівайтесь, що в найближчому майбутньому в Україні точно пройдуть референдуми про вступ до НАТО, і я переконаний, що народ України підтримає таку мою ініціативу, і про членство в Європейському Союзі", - сказав він.