UA / RU
Підтримати ZN.ua

Політв'язня-журналіста помістили в психлікарню в окупованому Криму

Сулейманова відправили на примусову судово-психіатричну експертизу.

В окупованому Криму громадянського журналіста Руслана Сулейманова помістили в стаціонар Кримської клінічної психіатричної лікарні, де протягом місяця він буде проходити примусову судово-психіатричну експертизу. Про це повідомив батько політв'язня Сервер Сулейманов, передає « Кримська солідарність ».

«Я дізнався про те, що Руслан в психіатричній лікарні, коли прийшов в СІЗО-1 Сімферополя, щоб зробити передачу двом своїм синам - Ескендеру і Руслану. Вони обидва арештовані і сидять в одному ізоляторі зараз. Але для Руслана у мене не прийняли і сказали, що він на місяць відправлений на судово-психіатричну експертизу», - розповів батько політв'язня.

Руслан Сулейманов - учитель фізики, цивільний журналіст і стример «Кримської солідарності».

Його затримували в лютому і жовтні 2017 за «несанкціоновані мітинги». 28 березня 2019 підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя заарештував Руслана Сулейманова за звинуваченням у нібито «організації та участі в діяльності терористичної організації» (так звана друга сімферопольська «справа Хізб ут-Тахрір»).

Кримський татарин Енвер Сейтосманов відправлений на російську колонію

Нагадаємо, 22 червня 2020 Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про те, що 10 цивільних журналістів, учасників ініціативи «Кримська солідарність» заарештували і містять в РФ або окупованому Криму. А саме: Сервера Мустафаєва, Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Сейрана Салієва, Ремзі Бекирова Руслана Сулейманова, Рустема Шейхалієва, Ернеста Аметова, Нарімана Мемедемінова.