UA / RU
Підтримати ZN.ua

Політв'язень Гриб перестав отримувати листи

Батько Павла Гриба закликав небайдужих українців продовжувати писати його синові.

Українська політв'язень Павло Гриб, викрадений російськими спецслужбами на території Білорусі, не отримує кореспонденцію, повідомив його батько Ігор Гриб.

"Сьогодні, 23 листопада пройшло чергове судове засідання. Відбувся допит свідка сторони обвинувачення. Практично все засідання проходило в закритому режимі. Наступні судові засідання 29 і 30 листопада 2018 року. Павло знову не отримує ніядної кореспонденції", - написав Гриб-старший на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, 23 листопада.

Ігор Гриб звернувся до небайдужих українців із закликом все одно продовжувати писати листи його синові за адресою: 344082, Ростовська обл, р. Ростов-на-Дону, вул. Велика Садова, 31ФКУ "Сізо-4 ФСВП Росії".

"Підтримка життєво необхідна. Листи мають дійти", - наголосив батько в'язня Кремля.

Нагадаємо, 24 серпня 2017 року на території Білорусі зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Він виїхав у Гомель для зустрічі з росіянкою, з якою познайомився в соцмережах. Про зникнення сина заявив відставний офіцер Державної прикордонної служби України, військовий капелан Ігор Гриб.

За невстановлених обставин Гриба вивезли на територію Росії, де відправили до СІЗО Краснодара за звинуваченням у нібито організації теракту в школі в Сочі. Суд заарештував його на два місяця, пізніше термін утримання під вартою неодноразово продовжували.

Незважаючи на численні звернення Києва, російська влада не пускає українських лікарів до Гриба. Зниклий хлопець має інвалідність і змушений постійно приймати підтримуючі препарати.