UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліціянтку, яка образила ветерана, звільнили з посади

За фактом конфлікту поблизу столичного гіпермаркету проведено розслідування

За фактом конфлікту поблизу столичного гіпермаркету  проведено розслідування. Працівницю поліції звільнено з посади

Про це  повідомила  пресслужба Національної поліції. Ми  розповідали про  цей  конфлікт.

Читайте також: Порушення прав військових і ветеранів війни: куди треба звертатися

Подія сталася 14 серпня близько 15:00 на парковці у одному з гіпермаркетів столиці. Причиною конфлікту між місцевим мешканцем та працівницею поліції стало паркування автомобіля на місці для осіб з інвалідністю.

На підставі опублікованих в медіа повідомлень керівництвом ГУНП в Київській області було призначене службове розслідування.

Поліцейськими Управління головної інспекції та дотримання прав людини встановлено, що за кермом авто перебував чоловік інспекторки, цивільна особа. Водій, який проїздив повз, виявив порушення, після чого зробив зауваження родині. Натомість водій з пасажиркою не відреагували на зауваження, вступили в словесний конфлікт, та залишили автомобіль на місці для осіб з інвалідністю близько години.

Читайте також: Ветеранам потрібен простий і зрозумілий сервіс допомоги - фронтовик з "Запоріжсталі"

За результатами перевірки працівники Управління головної інспекції поліції Київщини застосували до поліцейської дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади. Також були зібрані усі необхідні матеріали та направлені до Управління патрульної поліції ДПП НПУ м. Києва для притягнення до адміністративної відповідальності водія відповідно до ч. 6 ст. 122 КУпАП.

Конфлікт набув  великого   розголосу. Тому  за ним слідкувало суспільство. Громадськість  вважає таке покарання паліативним та недієвим, тому що звільнення з  посади  - це не звільнення з лав  поліції, і  воно  не дасть справжнього ефекту.  Треба чистити  свої ряди від непрофесійних людей, вважаютть  соцмережі.