UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція затримала 22-річного жителя Рівного, який палив авто військових на замовлення РФ

Той каже, нібито не знав, що працює на росіян.

Правоохоронці затримали 22-річного жителя Рівного, який на замовлення росіян палив автівки військових, повідомила Нацполіція Рівненської області. Затриманий спробував виправдатися тим, що йому нібито терміново потрібні гроші. Зловмиснику загрожує до двох років за ґратами.

«22-річний житель обласного центру, шукаючи легкий підробіток, в одному із російських чат-ботів знайшов пропозицію за винагороду підпалити авто, яке належить Збройним Силам України. Надалі в російських медіа відео з такими авто видаються за підпали автомобілів працівників ТЦК та СП, аби створити у ворожих медіа картинку самовільної ініціативи українців, що нібито виступають проти мобілізації», – зазначили в поліції.

Зокрема, за даними правоохоронців, 2 липня рівнянин підпалив авто Nissan Almera, який належав військовому. Потім він надіслав фото підпаленої автівки.

Через кілька днів ворожий поплічник підпалив Nissan X-Trail. Це авто готували для передачі нашим військовим на передову. Крім того, вогонь поширився та частково пошкодив іншу автівку – Volkswagen Golf.

Читайте також: Жінка за 10 тисяч гривень спалила авто нацгвардійцю і планувала підпал ТЦК – СБУ

За підпали автомобілів ворог обіцяв рівнянину кілька тисяч доларів. Чи встиг той отримати гроші поліція поки не дізналася.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). Суд вже відправив його під варту із можливістю внесення 242 240 гривень застави.

Правоохоронці зазначили, що зловмисник співпрацює зі слідством та визнає провину. При цьому він стверджує, нібито не знав, що виконує замовлення Росії.

«Поліція вкотре застерігає: не допомагайте ворогу, бо порушуєте Закон – роки за ґратами не вартують ганебних коштів ворожих агентів. Підтримуйте ЗСУ! УВАГА! Якщо вам пропонують таку «роботу» або володієте будь-якою інформацією щодо уже вчинених злочинів, негайно повідомте про це поліцію! Винагорода та анонімність гарантується!», – додали в поліції.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України разом з Нацполіцією затримали палійку авто спецпризначенця Національної гвардії, яка готувала підпал місцевого ТЦК. Їй повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).