UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція викрила жительку Ірпеня, яка разом із російськими окупантами займалася мародерством

Жінка «наводила» загарбників на помешкання заможних родин.

Поліція викрила жительку Ірпеня у Київській області, яка вказувала російським окупантам на помешкання заможних сімей та разом із загарбниками грабувала їх будинки під час тимчасової окупації міста, повідомила пресслужба Нацполіції.

«Жителька Ірпеня «наводила» окупантів на помешкання заможних родин та разом із ними розграбовувала їх будинки. В ході обшуку у неї вдома слідчі вилучили ворожу символіку, а також викрадені речі — побутову та комп’ютерну техніку, велосипеди, мобільні телефони, ювелірні вироби, одяг і навіть колекційний алкоголь та парфуми», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час спілкування зі слідчими жінка вигадала історію про те, що сусіди передали їй ці речі на зберігання.

«Однак навіть під час обшуку люди, які були залучені як поняті, впізнали свої викрадені під час окупації речі», - зазначає поліція.

Фігурантка – мешканка Ірпеня, яка ніде не працює. Раніше жінка неодноразово потрапляла в поле зору правоохоронців, зокрема через конфлікти із сусідами та вчинення домашнього насильства над своєю матір’ю.

Правоохоронці встановили, що зловмисниця в період тимчасової окупації міста разом із озброєними російськими окупантами заходила на територію приватних обійсть та викрадала речі власників. Під час обшуку у неї вилучено речі, які вказують на її прихильність «рускому міру» та викрадене майно містян.

Читайте також: Нацполіція розпочала близько 500 кримінальних проваджень щодо колабораційної діяльності

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали зловмисника, який під час окупації російськими загарбниками Бучанського району Київської області співпрацював із ворогом.

Зокрема, за даними поліції, зловмисник надав загарбникам інформацію про одного з учасників АТО, після чого військовий був підданий тортурам та катуванням.