UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція відпустила затриманих у Харківській області «тітушок»

«Активісти» прямували в місто трьома групами.

Поліцейські відпустили всіх «тітушок», яких затримали під час в'їзду до Харківської області вранці 21 квітня. Ні в кого з них, крім одного, при собі не було зброї або інших заборонених предметів. Причетність затриманих до злочинної діяльності під час перевірки встановлено не було, повідомили в обласній поліції.

Три групи чоловіків спортивної статури прибли до Харківської області на трьох автобусах Mercedes з Дніпропетровської, Полтавської та Луганської областей.

Перший автобус зупинили на посту «Валки», другий - на в'їзді в Ізюм, третій - на перетині автодоріг М18 і М29.

З Дніпра прибули 19 чоловіків, наймолодшому з них 21 рік, найстаршому - 50.

18 чоловіків віком від 23 до 47 років приїхали з Полтавської області. Третя група з 19 осіб складалася з мешканців Лисичанська і Сєвєродонецька Луганської області  віком від 20 до 58 років.

У 38-річного полтавця поліцейські вилучили предмет, схожий на телескопічну палицю і ніж із написом «Гербер». За даним фактом зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю). Статтею передбачено до трьох років позбавлення волі. Чоловіка зобов'язали з'явитися до відділення поліції і співпрацювати зі слідством. Чи є вилучені предмети холодною зброєю, має встановити експертиза.

Після профілактичних бесід про неприпустимість вчинення правопорушень усіх затриманих відпустили.

Читайте також: Затриманих за напад на автобус «ОПЗЖ» під Харковом більше не підозрюють у замаху на вбивство

Вранці 21 квітня в Харківській області СБУ і поліція затримали три автобуси з «тітушками». За оперативною інформацією, вони діяли на замовлення «однієї з проросійських політичних сил» і прямували до Харкова для участі в провокаціях, дестабілізації міста під час сесії міськради і створення картинки для російської пропаганди.

Місцеві ЗМІ повідомили, що йдеться про ГО «Патріоти - За життя» - силове крилі партії «ОПЗЖ».