UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція відкрила справу через пожежу в історичній будівлі Полтави

Винним у пожежі загрожує до восьми років позбавлення волі.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через пожежу, яка виникла в будівлі колишнього кінотеатру імені Котляревського в Полтаві. Про це повідомила пресслужба Нацполіції в Полтавській області.

“Під час гасіння пожежі у приміщенні виявлено тіло людини. Поліція встановлює особу та обставини загибелі”, - повідомили в поліції.

Вказано, що правоохоронці відкрили провадження за частиною 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від трьох до восьми років позбавленням волі. Наразі тривають слідчі дії. 

Читайте також: В Одесі рятувальники загасили пожежу в 25-поверховому будинку: фоторепортаж

Нагадаємо, о 4:30 ранку 9 грудня в приміщенні полтавського кінотеатру ім. І. П. Котляревського почалася пожежа. Пожежні, які прибули на виклик, встановили, що горить покрівля кафе на площі близько 150 кв. м, також вогонь по суміжних приміщеннях поширився на будівлю кінотеатру ім. І. П. Котляревського. До гасіння залучили 44 людини особового складу ГСЧС і 13 одиниць техніки. 

За даними ЗМІ, тіло чоловіка виявили на сходовому майданчику. Близько 13:00 рятувальники ліквідували пожежу в історичній будівлі Полтави.