UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція відкрила кримінальне провадження по факту прослуховування журналіста «Схем»

Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Після того, як у квартирі журналіста «Схем» Михайла Ткача було виявлено ознаки прослуховування, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості приватного життя. Про це повідомила пресслужба відомства.

«Правоохоронці провели огляд у квартирі і на даху будинку: жодних технічних засобів там не виявили. У рамках досудового розслідування будуть встановлені всі обставини події», — повідомила пресслужба поліції.

Співробітники поліції розповіли, що оглянули дах будинку, але жодних пошкоджень там не виявили.

За цим фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України.Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

«Щоб з’ясувати, чи був там встановлений будь-який пристрій прослуховування, правоохоронці запланували проведення повторного огляду і судових експертиз», — відзначили в поліції.

Нагадаємо, сьогодні зранку у будинку журналіста «Схем» Михайла Ткача було виявлено ознаки прослуховування. 

Ткач розповів, що протягом кількох тижнів до цього він декілька разів отримував попередження, що його журналістська діяльність дратує високопосадовців, і що по ньому почали активно працювати. Від одного джерела була інформація про те, що планують «сверлитись» прямо додому.