UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція повідомила про підозру ще одному учаснику "Самооборони Криму"

Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

Поліція повідомила про підозру учаснику незаконного збройного формування “Самооборона Криму”, повідомила у Facebook пресслужба Нацполіції в АР Крим. Підозрюваний "служив" на блок-посту в окупованому Севастополю.

“Кримські слідчі повідомили про підозру бойовику, який проходив службу в НЗФ "Самооборона Криму". Встановлено, що після окупації півострову підозрюваний, усвідомлюючи протиправність своїх дій, добровільно вступив до непередбаченого Конституцією та законами України збройного формування “Самооборона Криму”, - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, на початку березня 2014 року підозрюваний “служив” на блок-посту “Орловский мост”, що розташовувався при в’їзді до окупованого Севастополя. Він разом з іншими учасниками НЗФ виконував протиправні накази так званих ватажків “Самооборони Криму”. Зокрема, він погрожував застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї, здійснював контрольно-пропускний режим, перевірку документів громадян, обшукував транспортні засоби, які рухались у напрямку Севастополя.

Учаснику НЗФ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 260 (створення та діяльність на тимчасово окупованій території АР Крим не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: Правоохоронці повідомили про підозру двом "самооборонівцям Севастополя"

Раніше повідомлялося про те, що у Києві прокуратура Автономної республіки Крим провела обшуки і повідомила про підозру учаснику незаконного збройного формування "Самооборона Криму", який брав участь в анексії Криму в 2014 році. У період анексії, підозрюваний “проходив службу” на блокпосту, розташованому на в'їзді в Ялту, поблизу Масандри.