UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція оголосила підозру ще одному фігуранту побиття ветерана в Смілі

Також призначене службове розслідування через бездіяльність місцевої поліції.

Поліція оголосила ще одну підозру у справі про побиття ветерана Збройних сил України у місті Сміла на Черкащині. Про це повідомив начальник головного управління Національної поліції в Черкаській області Олег Гудима в ефірі телемарафону.

"Додатково повідомлено про підозру ще одній особі за фактом хуліганських дій. Тому жодна особа, яка винна в скоєнні правопорушення не уникне відповідальності", - розповів Гудима.

Крім того, за словами Гудими, що за фактом бездіяльності місцевої поліції призначене службове розслідування. Його проводить інспекція з особового складу головного управління Нацполіції в Черкаській області. Зокрема її рамках уже вилучені всі матеріали, які були зібрані поліціянтами.

"Опитуються всі особи, які приймали участь в зазначеній події. За результатами буде надано оцінку кожному учаснику в залежності від того, як він діяв згідно алгоритму і в залежності від наявності в їх діях будь-яких порушень", – сказав начальник поліції області.

Він пообіцяв, що перевірку буде проведено в найкоротші терміни, і про її результати буде повідомлено громадськість.

Читайте також: В Україні після війни буде 4-5 млн ветеранів – міністерка

Вранці 11 вересня правоохоронці повідомили, що затримали 28-річного чоловіка, якого підозрюють у побитті ветерана ЗСУ у місті Сміла. Він переховувався в одному з готелів у Черкаській області.

Інцидент трапився на початку вересня, коли, за даними ЗМІ, місцевий кримінальний авторитет Вадим Долотенко побив ветерана ЗСУ Анатолія Гончаренка.

Спочатку Гончаренко розшукував авто, яке спричинило аварійну ситуацію з його  батьками. Згодом водій зв'язався з чоловіком і призначив йому зустріч, у ході якої конфлікт між ними переріс у бійку – відео побиття колишнього військового поширилось у соцмережах, а згодом з’явилось ще одне, на якому Гончаренко зі слідами побоїв на обличчі просить вибачення за своїх батьків. На історію поліція відреагувала лише після суспільного розголосу.