UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція не виявила ознак катування дітей в фільмі Хржановського

Поліція закрила кримінальну справу, розпочату в квітні 2020 року.

Поліція закрила справу щодо ймовірних тортур немовлят з дитячого будинку в Харкові під час зйомок фільму «Дау. Дегенерація» російського режисера Іллі Хржановського. Слідчі не виявили ознак кримінального злочину. Про це в четвер, 4 лютого, повідомила поліція Харківської області, яка проводила досудове розслідування.

«Слідчі встановили, що у фільмі "Дау. Дегенерація", поширеному у відкритому доступі у всесвітній мережі "Інтернет", не містяться твори, що пропагують культ насильства і жорстокості», - йдеться в повідомленні.

Поліція допитала директора Харківського дитячого будинку, дітей з якого брали для участі в зйомках, медсестер, які супроводжували немовлят, і інших працівників установи. Крім того, допитали також представників творчої групи, які працювали над створенням фільму.

Відзначимо, що Ілля Хржановський також є художнім керівником Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», розташованому в Києві.

Як повідомлялося, фільм "Дау. Дегенерація" режисерів Іллі Хржановського і Іллі Пермякова очолив рейтинг кращих фільмів першої половини 2020 року. Рейтинг був опублікований в німецькому журналі Film plus Kritik, який об'єднує провідних кінокритиків Німеччини та Австрії.

Світова прем'єра фільму "Дау. Дегенерація" відбулася в лютому 2020 року на Берлінському кінофестивалі - фільм був показаний в програмі Berlinale Special. Критики визнали його найкращим серед "Дуже хороших фільмів". Стрічка посіла перше місце за набраними балами серед всіх представлених на фестивалі.