UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція назвала дві основні версії загибелі мера Кривого Рогу. Версію вбивства виключили

Слідство також виключило версію інсценування вбивства.

Попри те, що в міській раді Кривого Рогу, як повідомляло ZN.UA, всі впевнені, що загибель мера Кривого Рогу замовне вбивство і вважають, що опубліковане в мережі відео - не повне, основними версіями загибелі Костянтина Павлова поліція розглядає самогубство або доведення до самогубства.

"Так, насправді два місяці в Кривому Розі працювали і ще працюють комісії з аудиту. Навіть рішення слідчого судді щодо встановленню причин смерті містило інформацію про виїмку документів і всіх електронних носіїв не лише в кабінеті мера, а у всіх приміщеннях мерії, – розповідає джерело. – Але Павлов стільки років підписував платіжки і проходив аудити міста. У Бюджетному комітеті працював. У мерії і при Порошенку був аудит і що з того? Мери не ті люди, які через аудиторів стріляються", - казали наші джерела минулого тижня.

Слідчі дії у справі про загибель Павлова виключили версію навмисного вбивства або інсценування вбивства, заявляють у Національній поліції України.

"Головне слідче управління за результатами даних, отриманих в ході досудового розслідування... спростувало версію скоєння умисного вбивства або інсценування вбивства", - сказав у вівторок на брифінгу в Києві заступник начальника управління Головного слідчого управління Нацполіції Микола Батюк.

Батюк зазначив, що основними версіями загибелі мера є самогубство або доведення до самогубства. Слідство розглядає мотиви як особистого характеру, так і пов'язані з роботою.

15 серпня Костянтина Павлова знайшли застреленим у власному будинку. Біля його тіла лежала рушниця. Поліція зареєструвала кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство». Нині слідство розглядає версії вбивства, самогубства і необережного поводження зі зброєю, що стало причиною смерті мера.

У партії «Опозиційна платформа-За життя», до якої належав Павлов, висловили впевненість в тому, що мер Кривого Рогу був убитий, а вигодонабувачем є «влада Зеленського».

Партія влади у відповідь звинуватила ОПЗЖ у «цинічній і безвідповідальній спекуляції на загибелі людини». Президент Володимир Зеленський пообіцяв «взяти справу під особистий контроль» і викликав керівників правоохоронних органів зі звітом про перші результати розслідування.

Костянтина Павлова обрали міським головою восени 2020 року. Він балотувався від ОПЗЖ і випередив кандидата від «Слуги народу» Дмитра Шевчика більш ніж на 27 тисяч голосів. Павлов замінив на виборах багаторічного мера Кривого Рогу Юрія Вілкула, який знявся через проблеми зі здоров’ям. У 2000-2010-х Павлов обирався до Верховної Ради і Дніпропетровської облради від «Партії регіонів», очолював партійний осередок.