UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція "накрила" мережу порностудій з місячним доходом в мільйон гривень

Організаторам загрожує до семи років позбавлення волі.

© Національна поліція України
© Національна поліція України
© Національна поліція України
© Національна поліція України
© Національна поліція України
© Національна поліція України

У Херсоні правоохоронці провели масштабну спецоперацію з викриття двох великих в місті місць поширення порнографії і розпусти, повідомляє прес-служба поліції Херсонської області.

Працівники відділу по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, дізналися, що троє уродженців Дніпропетровської області організували на двох орендованих квартирах в Херсоні онлайн-порностудії.

У зйомках брали участь 20 дівчат у віці від 18 до 27 років. "Моделі" працювали в режимі онлайн відеотрансляції.

Поліцейські провели обшуки та вилучили комп'ютерну техніку, веб-камери, 200 тисяч гривень і "сексуальні іграшки".

Як повідомили в поліції, за онлайн відеоконтент порнографічного змісту організатори отримували від відвідувачів сайту близько мільйона гривень на місяць. Заробіток дівчат становив від 40 до 50 відсотків від цієї суми.

Поліція проводить досудове розслідування у кримінальних виробництвах, розпочатим за ч. 3 ст. 301 Кримінального кодексу України «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів» і ч. 3 ст. 302 КК «Створення або утримання місць розпусти і звідництво».

Читайте також: Поліція затримала австрійця і українку, які облаштували дитячу порностудію під виглядом модельного агентства

Нагадаємо, Жовтневий районний суд Кривого Рогу виніс вирок подружжю, які протягом двох років знімали і продавали порнографічне відео за участю своєї малолітньої дочки. Колегія суддів засудила кожного з обвинувачених до 12 років і 6 місяців позбавлення волі.

Подружжя визнали винними в згвалтуванні, торгівлі людьми, сексуальне насильство, розбещення неповнолітньої, виготовленні та розповсюдженні порнографії.