UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція і Нацгвардія посилять патрулювання в дев'яти регіонах

Таке рішення ухвалене після захоплення заручників у Луцьку і виявлення вибухівки в Києві

Національна поліція і Національна гвардія України посилять патрулювання в дев'яти регіонах країни.

"Для забезпечення безпеки громадян керівництво Національної поліції України прийняло рішення про посилення заходів щодо забезпечення громадської безпеки і порядку на території Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей", - сказано в сообщении прес-служби Нацполиции України.

Зокрема, правоохоронці патрулюватимуть вулиці населених пунктів, території автостанцій та залізничних вокзалів, центральні частині обласних центрів та громадські місця, де може перебувати значна кількість громадян.

На в'їздах і виїздах з обласних центрів будуть виставлені мобільні пости.

Також поліцейські будуть перевіряти документи у підозрілих осіб і проводити поверхневий огляд із метою виявлення вибухівки в тих транспортних засобах, які за зовнішніми ознаками не використовуються власниками тривалий час.

Такі заходи здійснюються для попередження терористичних дій та для своєчасного реагування на них.

Зазначимо, що вранці у вівторок, 21 липня, на Театральній площі у Луцьку чоловік захопив автобус із заручниками. При собі він має вибухівку і зброю.

Наголошується, що на місці події чутні постріли. В області введено оперативний план "Заручник".

На своїй сторінці у Twitter чоловік написав, що вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков  записали відео, в якому вони називають себе терористами в законі, і виклали його в соцмережі.

Терорист називає себе «Максимом Плохім", за даними поліції – це раніше судимий Максим Кривош, який перебував на психіатричному обліку. СБУ кваліфікувала його дії як теракт.

Звільнити заручників вдалося лише через 12 годин ввечері.

21 липня в Києві вибухотехніки виявили і знешкодили два саморобних вибухових пристрої на ринку «Мінський». Повідомлення про замінування двох автокиосков за адресою Оболонський проспект, 26, надійшло на службу 102 близько 12 годин.