UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція депортувала до Азербайджану кримінального авторитета, який потрапив під санкції РНБО

Йому на три роки заборонили в'їзд на територію України.

Поліція примусово повернула 33-річного кримінального авторитета до країни походження – Азербайджану, який перебуває під санкціями Ради нацбезпеки і оборони, інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

«33-річний громадянин Азербайджанської Республіки потрапив під санкції, запроваджені до суб’єктів підвищеного злочинного впливу рішенням Ради Національної безпеки та оборони України, у зв’язку з чим його було примусово повернуто до країни походження та на три роки заборонений в’їзд на територію країни. Чоловік входить до родинного оточення одного із «злодіїв в законі», - зазначають правоохоронці.

Зазначається, що  чоловік контролював діяльність етнічних злочинних груп, що "спеціалізувалися" на майнових злочинах, зокрема -  вимаганнях.

У поліції повідомили, що чоловік у листопаді, незважаючи на заборону, потрапив до України.

У середу, 10 листопада, поліцейські разом із Державною міграційною службою примусово повернули його до Азербайджанської Республіки.

Читайте також: У Луганській області заарештували «кримінального авторитета» з списку санкцій РНБО

У травні президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО просанкції проти «злодіїв в законі» і кримінальних авторитетів. Санкції проти 557 «злодіїв в законі» 111 іноземних «кримінальних авторитетів» вводяться безстроково.