UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліцейські Харкова припинили діяльність сутенерів

У складі злочинної групи були члени "Міжнародного комітету захисту прав людини".

Слідчі і співробітники управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, викрили шість чоловік в сутенерстві по відношенню до жінок, які займалися проституцією в Московському районі Харкова.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіціі в Харківській області на відомчому сайті.

"Як з'ясувалося, зловмисники входять до складу громадської організації" Міжнародний комітет захисту прав людини", - йдеться в повідомленні.

Організував групи 29-річний харків'янин. 28-річний співучасник забезпечував правовий захист жінок від правоохоронних органів. Ще четверо чоловіків (у віці від 20 до 35 років) працювали позмінно. Вони забезпечували охорону повій і організацію транспорту, що підвозив жінок до клієнтів.

Читайте також: В суди передано понад 50 справ за торгівлю людьми та сутенерство

Також поліцейські встановили 12 жінок, які займалися проституцією.

Під час обшуків за місцем проживання та в машинах фігурантів правоохоронці вилучили гроші, імовірно отримані від злочинної діяльності, банківські картки, мобільні телефони, газовий балончик, травматичні пістолети з гумовими кулями, документи та особисті записи.

Всім шістьом членам групи оголошено про підозру в сутенерстві (ч.2 ст.303 КК України). П'ятьом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, шостого - цілодобовий домашній арешт.

Раніше в Вінниці учасники злочинного угруповання організували бізнес з надання платних сексуальних послуг, куди втягували, в тому числі і неповнолітніх. Поліція затримала трьох сутенерів, повідомили у відділі комунікації поліції Вінницькій області.

Поліцейські встановили, що учасники угруповання розподілили між собою ролі : чоловіки знаходили приміщення для надання послуг інтимного характеру, забезпечували охорону в разі виникнення конфліктних ситуацій з клієнтами, а третя співучасниця вербувала жінок для заняття проституцією. Жінок підшукувала з-поміж тих, хто опинився в складних життєвих обставинах - мав тяжке матеріальне становище і відсутність моральних перешкод. Пособниця розміщувала відповідну рекламу специфічних послуг в мережі Інтернет.

У фігурантів справи провели обшуки. Поліцейські вилучили докази незаконного секс-бізнесу, зокрема візитки, мобільні телефони, а також гроші та зброю.