UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

Підозрюваний намагався втекти і протаранив автомобіль правоохоронців.

© Арсен Аваков/Facebook
Підозрюваний чинив опір поліції
Підозрюваний чинив опір поліції
© Арсен Аваков/Facebook
Після затримання підозрюваного поліція провела серію обшуків

Співробітники поліції затримали четвертого підозрюваного у вбивстві журналіста та активіста Майдану Василя Сергієнка.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook ввечері у вівторок, 12 квітня, в операції були задіяні оперативники карного розшуку, бійці загону спецназу кримінальної поліції Київської області та Департаменту карного розшуку Національної поліції.

"Як відомо Героя України, активіста-майданівця, відомого своїми антикорупційними розслідуваннями, злочинці викрали з власного будинку в Корсунь-Шевченківському, забили до смерті й закопали в лісі вже після перемоги Революції Гідності - 4 квітня 2014 року. Троє негідників, яких підозрюють у цьому жорстокому злочині, - вже на лаві підсудних, а цей - перебував у розшуку за ст. 146 "Викрадення людини" і ретельно ховався", – зазначив міністр.

Оперативники вистежили підозрюваного і влаштували багатоденну засідку у Васильківському районі Київської області. Під час затримання громадянин Н. намагався втекти на автомобілі й протаранив машину правоохоронців. Спецназівці відкрили вогонь по колесах автомобіля і затримали озброєного пістолетом зловмисника.

"Зараз йдуть обшуки за адресами, де мешкав підозрюваний Н., який тривалий час переховувався від правосуддя. Незабаром поліція Черкащини оголосить йомупідозру", – підсумував Аваков.

Нагадаємо, громадського активіста та журналіста Василя Сергієнка знайшли мертвим у Виграївському лісі, за 15 км від міста Корсунь-Шевченківський Черкаської області, 5 квітня 2014 року. Напередодні його викрали з власного будинку, по дорозі били й катували.

Колеги активіста називають замовником злочину екс-регіонала, народного депутата від "Відродження" Геннадія Бобова, який є фігурантом журналістських розслідувань Сергієнка. Як повідомляє "Цензор.Нет", народний депутат Тетяна Чорновіл раніше заявляла, що Бобов намагався "зам'яти" справу Сергієнка "на всіх рівнях",

Депутат свою причетність до злочину заперечує.