UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція затримала озброєного чоловіка, який прямував на акцію під Радою

Чоловік відмовився надати пояснення і назвати свої анкетні дані.

© Оксана Блищик / Facebook
Зброю затриманого відправили на експертизу
Зброю затриманого відправили на експертизу
© Оксана Блищик / Facebook
© Оксана Блищик / Facebook

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який прямував на акцію під Верховною Радою зі зброєю, повідомляє речник столичної поліції Оксана Блищик на своїй сторінці в Facebook.

За її даними, у затриманого вилучили гвинтівку з оптичним прицілом, пістолет і ніж. Його доставляють в управління поліції для встановлення особи та проведення першочергових слідчих дій.

Повідомляється, що чоловік відмовився надати пояснення і назвати свої анкетні дані.

Нагадаємо, вранці 17 жовтня у Києві біля будівлі парламенту почалася акція "Велика політична реформа". Серед основних вимог: пропорційна система виборів у Раду за відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.

19 жовтня громадські організації, що входять до оргкомітету акції "Велика політична реформа", призупинили свою участь у вуличних акціях в урядовому кварталі до наступної сесії Верховної Ради. Партія Міхеіла Саакашвілі "Рух нових сил", у свою чергу, прийняла рішення залишатися в наметовому містечку і продовжувати мітинг.

Детальніше про особливості акції "Велика політична реформа" читайте в матеріалі Тетяни Даниленко "Синтетичний майдан" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".