UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція затримала організаторів найбільшої в Україні мережі інтернет-торгівлі наркотиками

Вилучено речовин вартістю 110 мільйонів гривень.

У Києві зупинена робота злочинного угруповання, яке організувало виробництво і поширення наркотиків по всій території України. Про успіх операції київської поліції, проведеної під керівництвом прокуратури Києва за участю Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України, повідомляє прес-служба МВС з посиланням на міністра Арсена Авакова.

За даними правоохоронців, лабораторія була здатна щомісяця виробляти від 80 до 100 кілограмів психотропних речовин. На місці виробництва поліція конфіскувала близько 300 кг наркотичних речовин та більше 2 тонн прекурсорів, вартістю 110 мільйонів гривень.

Співробітники поліції провели 20 обшуків, виявивши, крім лабораторії, кілька складів, де розміщувалася готова продукція. За підозрою в організації виробництва та продажу наркотиків затримано 9 осіб, у тому числі керівник злочинної групи, який напередодні мав намір виїхати за кордон. Серед затриманих жителі Чернігова, Києва та Київської області.

Поліцейським вдалося встановити способи і конкретні маршрути розповсюдження наркотиків по Україні. Підозрювані налагодили збут своєї продукції через сайти оголошень і месенджери.

Затриманим пред'явлені звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 та 3 ч. ст. 307 Кримінального кодексу України. Обвинуваченим загрожує до 12 років тюремного ув'язнення.

Раніше в інтерв'ю ZN.UA експерт з кібербезпеки Єгор Аушев розповів про масштаби розповсюдження наркотиків в Україні через інтернет, особливо відзначивши, що наркотичні речовини залишаються легкодоступними для дітей і підлітків. Згідно зі статистикою ЮНІСЕФ 18% українських підлітків мають досвід вживання наркотиків.