UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція затримала двох вбивць українського військового при спробі їх втечі до РФ

Затриманими виявилися двоє жителів Волноваського району Донецької області 1991 та 1992 року народження.

Вночі, 17 грудня, поліція затримала двох жителів Волноваського району (Донецька обл.), підозрюваних у вбивстві українського військовослужбовця і намагалися сховатися в Російській Федерації, повідомляє прес-служба Волноваського відділу поліції у п'ятницю, 18 грудня.

Як відзначили в прес-службі, тіло бійця, 1983 року народження, жителя Кіровоградської області, було виявлено 16 грудня в балці села Рибінське Волноваського району. У той же день правоохоронці встановили особу двох 24-річних місцевих жителів, причетних до вбивства.

"Підозрювані були затримані співробітниками Волноваського відділу поліції і Кримінальної поліції главку в Харкові, куди вони втекли відразу після скоєння вбивства. Зловмисники намагалися втекти у Російську Федерацію, але поліцейські діяли на випередження і не дали підозрюваним перетнути кордон", - йдеться в повідомленні.

Правопорушників знайшли в автомобільному пункті пропуску "Гоптівка", через який вони намагалися залишити територію України у якості пасажирів рейсового автобуса "Бердянськ - Москва", уточнює харківське видання "Міський дозор".

Правоохоронці встановили, що тяжкий злочин вони скоїли у стані алкогольного сп'яніння. Обставини кримінального правопорушення встановлює слідство.

"Зловмисники доставлені до Волноваського відділу поліції, вони дають свідчення",- йдеться у повідомленні.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

21 березня у Волновасі невідомі розстріляли співробітника СБУ. Потерпілий від отриманих поранень помер у машині швидкої допомоги.