UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція затримала двох причетних до стрілянини у Дніпрі

Ще трьох нападників розшукують.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області, начальник кримінальної поліції Олег Грозь розповів про перебіг розслідування справи, відкритою за фактом стрілянини у Дніпрі у понеділок, 24 липня.

Прізвища нападників правоохоронці поки що не називають, проте, як повідомляє видання "Дніпроград", вже відомо про те, що двоє з них є жителями Дніпра, один - виходець з Донеччини, інший – іноземець, але не громадянин Російської Федерації. Усі вони належать до злочинного угрупування.

"Особи, які були задіяні в перестрілці, ще встановлюються - ще мінімум три людини зі сторони нападників. Вчорашній інцидент не пов'язаний із сутичками 9 травня і не несе політичного контексту", - розповіли правоохоронці.

Грозь також розповів про те, що поліція вилучила автомат Калашникова, пістолети та іншу зброю, яку відправила на експертизу. При цьому карабін адвоката Едмонда Саакяна є легально зареєстрованою зброєю, а автомат Калашникова, який зловмисники кинули на перехресті вулиці Чернишевського та проспекту Гагаріна, не зареєстрований належним чином. Також експерти вивчають іншу автівку, яку правоохоронці розшукували під час плану-перехоплення "Сирена".

"З однієї сторони конфлікту поранений адвокат Едмонд Саакян. Олексій Вагнер загинув на місці, Максим Іващук загинув у лікарні. Наразі чотири людини нападників знаходяться в лікарні, двоє у важкому стані - їх роль встановлюється. Іншим двом винесено підозру", - зазначив він під час екстреного брифінгу.

Як повідомляє "Українська правда", двоє поранених, яким вже винесено підозру, перебуватимуть в лікарні під вартою, протягом двох днів суд має обрати для них запобіжний захід.

Читайте також: Перестрілка в Дніпрі сталася через "економічні інтересів двох сторін" - поліція

Раніше поліція повідомляла, що внаслідок стрілянини у Дніпрі загинули дві людини, ще четверо були поранені. За даними джерела DT.UA стрілянина стала наслідком конфлікту між злочинними угрупованнями.

Як повідомляв місцевий адвокат Едмонд Саакян, внаслідок стрілянини загинули двоє ветеранів АТО і був поранений колишній боєць-доброволець. Сам адвокат також отримав поранення. Постраждалі госпіталізовані. При цьому видання ""Цензор.НЕТ" із посиланням на власні джерела повідомляло про те, що поранені перебувають у лікарні імені Мечникова та раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності, у тому числі за розбій.

Джерело DT.UA у правоохоронних органах повідомило про те, що важке поранення також отримав ветеран АТО Олексій Вагнер, який служив у 20 окремому батальйоні 93 мотопіхотної бригади. Від отриманих ран він помер у лікарні.

За фактом стрілянини поліція відкрила кримінальне провадження, подія кваліфікована за пунктом 1 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство.