UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція відзвітувала про виявлення схованки зі зброєю та вибухівкою в Києві

У Авакова заявили, що зброя призначалася для провокацій під час протестів під стінами Верховної Ради.

© Національна поліція України
© Національна поліція України
© Зорян Шкиряк/Facebook
© Зорян Шкиряк/Facebook
© Зорян Шкиряк/Facebook
© Зорян Шкиряк/Facebook
© Зорян Шкиряк/Facebook
© Зорян Шкиряк/Facebook

Співробітники Національної поліції та Служби безпеки України виявили в Києві схованку зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою, повідомляє прес-служба НПУ.

Згідно з оперативними фото, в одному з гаражів зберігалися автомат Калашникова АКС, патрони калібру 5,45 і 9 міліметрів, а також п'ять гранат РГД-5 із витягнутими запалами.

Заступник голови СБУ Віктор Кононенко заявив, що вилучені правоохоронцями предмети могли бути використані для провокацій біля Верховної Ради, а також "для дестабілізації ситуації в державі та провокування сутичок з негативними наслідками".

"Ми чітко розуміємо, хто зробив цю "закладку" і хто збирався придбати спецзасоби. Я вважаю, що в рамках кримінального провадження ці особи будуть ідентифіковані та їх провину буде доведено", - заявив Кононенко під час спільного із заступником голови НПУ В'ячеславом Аброськіним брифінгу у вівторок, 17 жовтня.

Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, зброя та боєприпаси були виявлені в гаражі "громадянина М., який має безпосереднє відношення до угруповання Семена Семенченка".

"Мабуть, до мирних акцій протесту готувалися, чи не так?", - написав Шкіряк на своїй сторінці в Facebook.

Народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко, у свою чергу, заявив про серію обшуків, які поліція і СБУ провели у ветеранів батальйону "Донбас" - учасників Євромайдану та антитерористичної операції.

Зокрема, правоохоронці обшукали помешкання Ролланда Мелія та Ігоря Орленка.

Напередодні у СБУ відзвітували про зрив оборудки з продажу двох автоматів Калашникова АК-47 і трьох ручних протитанкових гранатометів. Зловмисники намагалися придбати зброю в двох колишніх активістів об'єднання "Революційні праві сили".

За даними слідства, зброя призначалася для провокацій під час акцій протесту під Верховною Радою 17 жовтня.