UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція відкрила провадження через заяву журналіста на мера Одеси

Розпочато кримінальне провадження за статтею "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

В Одесі співробітники поліції відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання у будівлі Малиновського районного суду діяльності журналіста "Радіо Свобода" Михайла Штекеля. Як повідомляє агентство "Укрінформ", розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 171 Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії з метою встановлення всіх обставин.

Раніше Михайло Штекель звернувся із заявою до Малиновського відділу поліції і місцевого підрозділу Держбюро розслідувань із заявою на мера Одеси Геннадія Труханова, а також його охоронців і окремих співробітників поліції, які перешкоджали його діяльності 27 грудня.

"Замість відповіді на питання мер Одеси Геннадій Труханов разом зі своєю охороною відіпхнув мене і покинув приміщення Малиновського суду. Допомагала їм у цьому поліція", - повідомив журналіст.

Нагадаємо, що в Одесі суд розглядає справу щодо Труханова та групи посадових осіб. Згідно з даними слідства, одеський мер спільно з іншими особами організували придбання мерією будівлі заводу "Краян" за свідомо завищеною ціною. 22 грудня прокурори завершили оголошення обвинувального акта Труханову.