UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція веде перевірку за фактом підпалу виноградників француза в Шабо

Французький винороб заявив, що місцеві жителі спалили виноградники на площі 20 га.

В Одеській області невідомі підпалили виноградники французького винороба Крістофа Лакарена (Christophe Lacarin), який вже понад 10 років проживає в Шабо. Про це він написав у своєму Facebook.

"Вчора пізно ввечері – кримінальний підпал моїх виноградників. Вже згоріло 20 га", - написав він.

Винороб також звернувся за допомогою до президента. "Президент Порошенко! 4 липня в готелі Інтерконтиненталь в Києві після бізнес-форуму я говорив з вами про проблему рейдерів землі, які хочуть зруйнувати мої виноградники і мою офіційну виноробну компанію. Ви попросили у мене візитку і запевнили мене, що проблема буде розглянута", – написав Лакарен.

В ГУ Нацполіції в Одеській області відреагували на заяву Лакарена про підпал виноградників.

"На місце події прибула слідчо-оперативна група. При огляді встановлено, що територія, на якій сталася пожежа, перебуває за межами населеного пункту. Зовні вона схожа на занедбані виноградники, порослі сухою травою. В деяких місцях виноградника присутні сліди вигорілої сухої трави. При цьому кущі винограду не пошкоджені. При огляді місця події сторонніх предметів або пально-мастильних або легкозаймистих речовин не виявлено", - підкреслили в поліції.

Подія зареєстрована в установленому законом порядку.

Як повідомлялося раніше, вчені заявили про те, що вживання невеликої кількості винограду щодня може знизити ризик помірних когнітивних порушень.