UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція розслідує смерть політолога Дорошенка як умисне вбивство

Чоловік випав з висоти 9-поверхового будинку у Солом'янському районі Києва.

Поліція Києва попередньо кваліфікувала загибель українського політолога Андрія Дорошенка як умисне вбивство - частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України.

"Близько 14.00 у Солом'янське управління поліції надійшло повідомлення, що з висоти 9-поверхового будинку на вулиці Михайла Донця випав чоловік. За вказаною адресою прибули медики та слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції.

На місці лікарі констатували смерть чоловіка. За попередньою інформацією - він випав з технічного поверху житлового будинку", - повідомляє Відділ комунікації Головного управління Національної поліції у місті Києві.

Зазначається, що особа загиблого встановлена: це - киянин, 1976 року народження. Як повідомляють ЗМІ, загиблий – український політолог Андрій Дорошенко, який з 2011 року був експертом Центру передових правових ініціатив.

За даними телеканалу "112.Україна", Дорошенко жив з дружиною в сусідньому будинку. Причина його знаходження в 9-поверхівці не встановлена. Як заявила в ефірі каналу прес-секретар столичної поліції Оксана Блищик, при первинному огляді ознак насильницької смерті не виявлено.

Читайте також: У міліції стверджують, що організатор проплачених мітингів випав з 16 поверху через проблеми з нервами

До лютого минулого року колишній перший заступник голови фракції "Партії регіонів" Михайло Чечетов наклав на себе руки, вистрибнувши з 17-го поверху з вікна своєї квартири в Києві.